loading1
loading2

Turistična kmetija Tuševo

Turistična kmetija Tuševo leži na pobočju hriba nad Vinsko goro, ob magistralni cesti Velenje – Celje. Zanjo značilen je čudovit razgled na dolino ter številne pohodne in kolesarske poti, preko katerih lahko obiskovalci obiščejo to prijazno in gostoljubno kmetijo.

 

LOGOTIP

Logotip na poenostavljen in risan način predstavlja glavne značilnosti turistične kmetije. Sestavljen je iz dveh delov; znaka in napisa, na njem pa prevladujejo zelena, rumena in rjava barva. Barve simbolizirajo naravo, ki obdaja turistično kmetijo, hkrati pa sta zelena in rumena tudi značilni barvi Šaleške doline pod katero spada to območje.

Tuševo velja za priljubljeno pohodniško in kolesarsko točko za veliko okoliških obiskovalcev, kar je simbolno ponazorjeno z ikono markacije. Višja lega kmetije pa ponuja čudovite razglede po dolini, ki so najlepši ravno v času sončnega vzhoda in zahoda. Pobočje je ponazorjeno s trikotno obliko znaka, izza katerega simbolično vzhaja sonce, položaj markacije na znaku pa označuje, da Turistična kmetija Tuševo leži že pred vrhom hriba.

 

BRANDING

Poleg logotipa sta bila izdelana še promocijski letak in zloženka, ki postavljata osnovne značilnosti grafične podobe za morebiten nadaljnji razvoj. Fotografije, ki so uporabljene na predstavitvenem letaku in zloženki so simbolične.

Brief

Avtor

Nik Bračič

Projekt

Izdelava logotipa in promocijskega materiala za turistično kmetijo

Leto

2016