loading1
loading2

Reciklirani novoletni okraski

Adventni čas povezujemo s časom nakupovanja in obdarovanja pri čemer pogosto pozabimo na  okoljske posledice, ki nastanejo zaradi mase zavrženih izdelkov. Predstavljeni reciklirani okraski prinašajo rešitev za ponvaljajoče nakupovanje novoletnih okraskov, ki nastanejo zaradi spreminjajočih trendov okraševanja. 

Podjetje Dolejši – Modni gumbi je predstavilo problem velike količine odpada, ki nastane pri izdelavi gumbov. Odvečni material je na voljo v obliki ploščate mreže, katere zaradi lastnosti materiala ni mogoče ponovno segreti in uporabiti. Nastala rešitev o novoletnih okraskih tako izkorišča možnost naknadne obdelave odpadne mreže iz katere lahko nastanejo najrazličnejše figurice.

Ideja okraskov je v recikliranju odpadnega materiala, ki nastane kot posledica izdelave gumbov. Poleg tega okraski omogočajo naknadno zamenjavo notranjih figur kar pomeni, da lahko uporabnik po želji spreminja njihov izgled. S tem zmanjšamo ponavljajoče število nakupljenih okraskov, saj lahko v tem primeru z enkratnim nakupom kadarkoli spremenimo in posodobimo izgled enega okraska. Z nakupom novih figur ter spreminjanjem izgleda pa hkrati pripomoremo k zmanjšanju količine odpada pri izdelavi gumbov.

Brief

Avtor

Nik Bračič

Izdelal

Dolejši - Modni gumbi

Projekt

Iskanje rešitev za ponovno uporabo odpadnega materiala, ki nastane pri izdelavi gumbov

Leto

2018