loading1
loading2

Kopalniški set – Pomurje

Ohranjanje tradicije in podpiranje rokodelcev pri izdelavi ročnih in unikatnih izdelkov je v obdobju mase industrijskih produktov zelo pomembno. Ročno izdelan ter poslikan kopalniški set tako pripomore k ozaveščanju pomembnosti ohranjanja lončarske obrti s Pomurskim pridihom.

Kopalniški set sestavljata dva izdelka; organizator zobnih ščetk in obešalnik za brisače. Izdelka sta izdelana iz bele gline, glazirana ter žgana. S tem je zagotovljena vodoodpornost, ki je ključna za uporabo seta v kopalnici. Povezuje ju ročna poslikava z motivom zvončka za katero so zaslužni izkušeni Veržejski lončarji.

Zvonček simbolizira čistost, nežnost in nedolžnost, katere povezujemo s kopalnico kot s higienskim prostorom. Poleg tega predstavlja prostrane ravnice s področja Pomurja, ki jih v spomladanskih časih prebujanja narave prevzamejo njihovi cvetovi. Kombinacija bele keramike z zeleno barvo poslikave, simbolno povezuje izdelke tudi z naravo saj so ti izdelani iz naravnih materialov, z okolju prijaznimi postopki.

Brief

Avtor

Nik Bračič

Izdelava

Center Duo Veržej

Projekt

Priprava konceptov za ročno izdelavo keramičnih izdelkov z motivi Pomurja

Leto

2017