loading1
loading2

Kolesarski klub Energija

Energija Velenje je bivši rekreacijski kolesarski klub iz Velenja, ki je predstavljal redko možnost za spoznavanje ter aktivno vključevanje v svet cestnega kolesarstva na področju Šaleške doline. Logotip in celostna grafična podoba sta nastala po prenehanju aktivnega delovanja kluba.

LOGOTIP

Logotip je sestavljen iz znaka ter spredaj postavljenega napisa. Znak predstavlja gonilni verižnik z verigo kot simbol kolesarskega pogona. S tem se znak povezuje z dejavnostjo, ki jo zastopa klub. Osnovna barva verižnika je rumena, ki simbolno predstavlja mesto Velenje, siva barva verige pa kontrastno povezuje znak z napisom. Pisava je energična, napis pa je postavljen diagonalno saj s tem poudarja dinamiko ter simbolizira živahnost in energijo, ki je potrebna za kolesarstvo in šport na sploh.

 

BRANDING

Poleg logotipa je definirana tudi celostna grafična podoba, ki izhaja iz njegovih značilnosti. Oblikovane so razne potrebne tiskovine kot so kuverta, dopisni list, vizitka in podobno. Pripravljeni so koncepti klubskih izdelkov ter interno glasilo. Vse skupaj pa je vizualno povezano v celoto z definiranimi pravili oblikovanja, ki so postavljena in utemeljena v pripravljenem priročniku celostne grafične podobe.

Brief

Avtor

Nik Bračič

Projekt

Izdelava logotipa, celostne grafične podobe in pripadajočega priročnika

Leto

2016