loading1
loading2
alt

Dobrodošli na naši novi strani!

kategorije

Dobrodošli

avtor

nikbracic

oznake

Dobrodošli

Pozdravljeni vsi obiskovalci nove spletne strani ter bralci tega bloga!

Čeprav je prvotni namen spletne strani predstavitev oblikovalskih projektov, bo blog poleg tem s področja oblikovanja, obravnaval tudi teme z drugih neodvisnih področij. Sprva bodo novi članki objavljeni enkrat mesečno, kasneje pa se lahko število objav, glede na branost ter vaše povratne informacije, spremeni.

O čem se bo pisalo?

Tekom objav bodo predstavljene nekatere izkušnje s področja oblikovalskega dela. Dotaknili se bomo teorije oblikovanja, estetike ter prepoznavi in pomenu elementov vizualne komunikacije v dizajnu. Analizirali bomo generične logotipe, ustvarjene na različnih spletnih straneh, ki ponujajo t. i. free logo service. V nasprotju s temi pa bomo predstavili tudi proces razvoj dizajna, torej delo oblikovalca, ki nam kot gledalcem končnih produktov ni viden, a velikokrat prenese dizajn na višji nivo.

Poleg oblikovanja pa še tudi o…

Kot je že bilo omenjeno se bo poleg oblikovalskih tem na blogu pisalo tudi o drugih področij, ki z oblikovanjem ne bodo nujno povezana. Verjetno se vsak poleg dela, ki ga opravlja v prostem času ukvarja tudi z raznimi hobiji. Tako se tudi jaz ukvarjam z različnimi športnimi aktivnostmi od kolesarjenja, teka, smučanja pa do nogometa in drugih iger z žogo. Zanima me kuhanje ter peka na žaru, občasno pa se sproščam tudi z igranjem video iger v družbi prijateljev in sorodnikov.

Obseg objav na blogu

Cilj pri pisanju objav bo povzeti bistvo v krajši zapis, ki bo razumljiv ter pregleden. Ker je konstantno dolžino zapisov težko zagotoviti bomo zlasti pri strokovnih temah, kjer bo potrebno dodatno pojasnilo, kakšno temo razdelili v več objav. Pri tem si bomo po potrebi pomagali z ustreznimi strokovnimi viri, ki bodo na koncu tudi navedeni.

V kolikor se ti pri branju porodi zanimanje o kakšni določeni temi, lahko svojo idejo sporočiš prek kontaktnega obrazca in jo bomo obravnavali v prihodnje. 

Z lepimi pozdravi Vas vabim k spremljanju mesečnih objav na nb-design.si!

Nik Bračič